Coördinatie vrijwilligers Kunstmarkt De Bilt 2019

Vrijwilligers

Kunstmarkt De Bilt (KMDB) is het grootste, leukste en gezelligste culturele festival in gemeente De Bilt. De organisatie van KMDB ligt geheel in handen van vrijwilligers en daar zijn wij trots op. Tijdens het festival zijn er zo’n 150 (!) vrijwilligers die zich inzetten om er een superleuk en gezellig festival van te maken. Er zijn zelfs vrijwilligers die al jaren meehelpen. Toch hebben we elk jaar extra nieuwe enthousiastelingen nodig die ons helpen. Om je een beeld te geven waarvoor we vrijwilligers zoeken, hebben we een aantal functies op een rijtje gezet. Vind jij het leuk om als vrijwilliger te helpen, ook al is het maar een paar uur, geef je dan op via vrijwilligers@kunstmarktdebilt.nl.

Sponsorcoördinator (januari-mei)
Zonder sponsoren kunnen we geen Kunstmarkt De Bilt organiseren. Wij zoeken iemand die als sponsorcoördinator Kunstmarkt De Bilt aan sponsors kan helpen. Heb jij interesse, vind je het leuk om deze taak op je te nemen en weet je al een beetje de weg in ‘sponsorland’? Meld je dan aan.

Opbouw (vrijdag 9.00-17.00 uur)
Voordat Kunstmarkt De Bilt kan beginnen, moet er veel in het park worden gedaan. Denk aan tafels en banken neerzetten, posters ophangen, tenten opzetten, kliko’s plaatsen, hekken plaatsen, verlichting ophangen, bar inrichten, T-shirts op maat sorteren, kassawagen inrichten, enveloppen vullen en nog veel meer. Ben jij een aanpakker, praktisch ingesteld en een samenwerker? Als je ook nog spierballen hebt, is dat mooi meegenomen! Maar ook dames met girl power kunnen wij goed gebruiken!

Zweefmolen (vrijdag 17.00-22.00 uur en zaterdag 12.00-22.00 uur)
Kinderen, maar ook volwassenen, zweven graag in de zweefmolen en dit is dan ook een geliefd onderdeel waar het altijd druk is. Zorg jij er voor dat de zweefmolen helemaal is gevuld, iedereen soepel in en uit de zweefmolen stapt en veilig en blij mee zweeft? Deze klus is prima te combineren met andere klussen.

Waterballen (zaterdag 11.00-18.00 uur)
Vaak staat er een lange rij wachtende kinderen voor de waterballen. Help jij mee om dit zo goed mogelijk te laten verlopen? En blijf jij rustig en houd jij het overzicht als het een beetje te druk wordt? Top! Ook hier hebben wij aardig wat vrijwilligers nodig. Zoals voor de uitgifte van nummertjes, de allerkleinsten helpen met hun schoenen aan- en uittrekken, de bal op de vijver duwen en weer naar de kant halen. Ben je daarnaast enigszins administratief aangelegd, actief, beetje sterk en houd je van gezelligheid, dan zoeken wij jou!

Bar (vrijdag 16.30-24.00 uur en zaterdag 12.00-24.00 uur)
Vind jij het leuk om onze bezoekers blij te maken met een lekker drankje? Ben jij een held met tappen of houd jij juist het overzicht als je voorschenkt? Help jij mee om het park netjes en overzichtelijk te houden door de tafels af te ruimen en de glazen op te halen voor weer een nieuwe ronde? Kom dan vooral het barteam versterken. Hiervoor moet je minimaal 18 jaar zijn.

Bar kinderveld (zaterdag 9.00-19.00 uur)
Vind jij het leuk om met kleine kinderen te werken en heb je een engelengeduld? Kun jij een kraampje op- en afbouwen en een beetje gezellig maken? Wil jij het aanspreekpunt zijn voor het kinderveld? Voorzie jij iedereen die lekker zit te knutselen van iets lekkers en een drankje? Bij jou kunnen bezoekers ook muntjes kopen. En je bent flexibel om op drukke momenten ook even bij te springen bij de waterballen.

Kinder-mocktailbar (zaterdag 12.00 tot 21.00 uur)
Op zaterdag hebben we een zomerse mocktailbar speciaal voor kinderen met heerlijke drankjes en lekker fruit! Hoe cool is dat. Vind jij het leuk om achter de bar te staan en houd je van kinderen? Dan is dit jouw plek. Ben je enthousiast, geef je snel op! De minimum leeftijd voor dit barteam is 12 jaar.

Kassa (vrijdag 16.30-24.00 uur en zaterdag 12.00-24.00 uur)
Hoewel de toegang tot Kunstmarkt De Bilt gratis is, betaal je voor consumpties en attracties met munten (de Boetz). Deze verkopen wij aan de kassawagen. Soms staan er rijen mensen bij de kassawagen en een ander moment is het weer wat rustiger. Wil jij achter de kassa zitten? Het is belangrijk dat je secuur bent en de bezoekers vriendelijk te woord staat. Jij bent het visitekaartje naar onze bezoekers, ook als zij vragen hebben over waar zij wat kunnen vinden, wat iets kost, gevonden of verloren voorwerpen hebben of voor andere zaken naar de kassawagen komen.
Vrijwilligers voor de kassa moeten minimaal 16 jaar zijn.

Vliegende keep (vrijdag, zaterdag en zondag)
Als vliegende keep ben je overal en flexibel inzetbaar voor allerlei ad-hoc-klusjes. Dat kan echt vanalles zijn. Bijvoorbeeld invallen bij de bar, kassa of waterballen, een laatste boodschap doen, spoedklusjes maar soms ook even helemaal niets. Prima? Ben jij een manusje van alles, kun je goed improviseren, creatieve oplossingen bedenken en kun je snel aanpakken? Dan ben jij onze vliegende keep!

Begeleiding kunstenaars (zaterdag 9.00-12.30 uur en van 18.00-19.00 uur. Let op: briefing op vrijdagavond om 19.00 uur)
Jij zorgt er voor dat de kunstenaars die op zaterdag deelnemen aan de Kunstmarkt zaterdagochtend de weg vinden naar hun kraam. Als de markt ten einde loopt, zorg je dat de kunstenaars weer volgens plan vertrekken. Wij vinden het fijn als jij het overzicht houdt, de kunstenaars vriendelijk te woord staat, begeleidt en dienstverlenend bent. Om er voor te zorgen dat je goed op de hoogte bent van wat de bedoeling is, krijg je vrijdagavond een briefing (of zaterdagochtend vroeg als je vrijdagavond niet kunt). Er komt namelijk nog best wel het één en ander bij kijken.
Hier geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

Begeleiding kraamopbouw kunstmarkt (zaterdag 4.00-10.00 uur)
Als De Bilt nog in diepe rust is, moeten op zaterdagochtend voor de bijna honderd deelnemende kunstenaars kramen worden neergezet. Dit is ècht een precisiewerk en moet nauwkeurig en met veel toewijding gebeuren volgens een plattegrond. Wij hebben hiervoor minimaal twee vrijwilligers nodig op zaterdagochtend.
Ben jij naast een vroege vogel ook een Pietje Precies, heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en laat je je niet uit het veld slaan? En ben jij bereid om vroeg uit de veren te komen om de kraamopbouw te begeleiden? Meld je dan!

Lunch (zaterdag 9.00-12.00 uur)
Met een lege maag kun je niet werken! Smeer jij die heerlijk belegde stokbroden voor al die hongerige vrijwilligers? Meld je dan aan!

Afbouw (zondag 11.00-16.00 uur)
The day after … Het hele park moet weer leeg en schoon achterblijven en daarvoor zijn vele handjes nodig en aanpakkers. Rij jij alle kliko’s naar de verzamelplek, help jij mee de bar leeg te halen, de posters te verwijderen, afval uit het water te vissen en verder met elkaar helpen om het park weer schoon op te leveren? Ben jij een vroege vogel zondags en wil je ons helpen? Geef je dan op, ook al is het maar een paar uur hè!

Tegenprestatie
Jij stelt jouw tijd en energie beschikbaar voor Kunstmarkt De Bilt. Cool! Wij zijn daar super blij mee en dat belonen wij! Jij krijgt als vrijwilliger een aantal muntjes om te besteden aan consumpties tijdens de Kunstmarkt. Daarnaast kun je natuurlijk alles wat er op Kunstmarkt De Bilt gebeurt, mee maken qua kunst, muziek, theater, cultuur, gezelligheid en meer! Maar last but not least: het inmiddels beroemde Vrijwilligersfeest als dank dat je hebt meegewerkt aan dit unieke festival!
Wij zeggen erbij: vrijwilliger zijn is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als je je opgeeft, rekenen wij ook op je.

Interesse?
Wil jij deel uitmaken van een superteam van ruim honderd vrijwilligers? En wil jij meewerken om van Kunstmarkt De Bilt weer een mooi festival te maken? Meld je dan aan via vrijwilligers@kunstmarktdebilt.nl. Geef duidelijk aan waarbij je wilt helpen en welke dag(en) en/of uren je kunt helpen. Bijvoorbeeld: zaterdag van 18.00-22.00 uur of vrijdag kan ik 4 uur helpen tussen 17.00 en 23.00 uur. Heb jij een (geldig) EHBO- of BHV-diploma? Of heb jij al wat tap-ervaring achter de bar? Vermeld dit dan bij je aanmelding.
Zie je niet direct iets er bij staan, maar wil je wel graag meehelpen? Top, geef je dan ook vooral op! Er is genoeg te doen. Wil je samen met een vriend of vriendin meehelpen? Gezellig, geef dit dan duidelijk aan in je mail.

Heb jij vrienden, kennissen, collega’s, buurvrouwen, buurmannen, broers of zussen, tantes, ooms of andere bekenden die het ook leuk vinden om als vrijwilliger te helpen? Deel/app dan deze pagina even met ze!

Zie ook: Organisatie KMDB

Foto: Nelly Oelderik

2023: Bezinningsjaar (pauze)

Programma