Projectmanager

De drie mannen van Projectmanager borduren met Projectmanager voort op waar ze met eerdere bands eindigden. Bassist Dirk Timmers en gitarist Edwin Timmers vormden in de jaren negentig de helft van het energiek punkpoppende Jabberwocky. Drummer Aart van den Berg en (alweer) Edwin speelden in The Wimps, een iets zwaarder rockende variant van Jabberwocky.

Wegwerpliedjes met eeuwigheidswaarde
Projectmanager houdt van catchy popdeunen en gitaarbands. Inspiratie putten ze uit ruim vijftig jaar popmuziek, ongeacht de huidskleur van de uitvoerenden. Ze streven naar ‘wegwerpliedjes met eeuwigheidswaarde’, zoals een radiomaker ooit opmerkte over de hemelse pop van the Ronettes en the Shangri-La’s. Daarom heeft Projectmanager drie zangers.

Paperclip Fitness down Fading Saints Club
In 2013 schreef Edwin een paar nieuwe liedjes en belde Aart en Dirk met de vraag of zij die mee wilden uitwerken. Enter Projectmanager. In 2014 en 2015 doken ze de studio in van Roel Blommers (bekend van onder andere Pauw, Traumahelikopter en Afterpartees) in Eindhoven. De opnames staan op de debuutplaat (CD en LP) die in november 2016 verscheen. De plaattitel Paperclip Fitness down Fading Saints Club verwijst met de nodige zelfspot naar de weinig indruk makende verrichtingen van een stel verpieterde helden.

Dirk Timmers: basgitaar en achtergrondzang
Aart van den Berg: drums en achtergrondzang
Edwin Timmers: gitaar en leadzang

Vrijdagavond, hoofdpodium