El Parque de los amigos

Bienvenidos amigos
Voor het eerst strijkt de clan van Baron Ferdinand P. van Boetzelaer neer in De Bilt voor hun jaarlijkse bijeenkomst. Nooit eerder nam De Chief, Auguste Balb, de moeite deze kant op te komen. Nu de jaren beginnen te tellen, oude en nieuwe banden steeds belangrijker blijken en het lot wil dat hij de bijeenkomst organiseert, weet De Baron het zeker: vriendschappen zijn er voor en door dik en dun.

Vrienden in het park
De Baron verwelkomt zijn vrienden in het Van Boetzelaerpark. Hij is vol vertrouwen, maar gespannen. Om het de vrienden van de clan, maar vooral De Chief, naar de zin te maken hebben dansers, acrobaten, operazangeressen, bands, orkesten, cateraars, amateurs en professionals zich bereid getoond echt alles uit de kast te halen om er een feest van te maken. Kunstenaars uit binnen- en buitenland nemen hun mooiste waar mee, natuurlijk in de hoop dat De Chief een werk van hun koopt. En iedereen komt eten, als vrienden onder elkaar, met Auguste.

Gemêleerd gezelschap
De Chief komt niet alleen. Zijn nichten komen ook. Catharina van Overbeeke met haar waarzeggers-DNA, ga met haar in gesprek en voor je het weet ligt jouw toekomst voor je op tafel. De zeer stipte Bernadette Constantina, een verpleegster die als enige Auguste op de vingers tikt. Omgangsvormen en hygiëne hoog in het vaandel: was zij het niet die vier jaar geleden iedereen redde van een voedselvergiftiging toen de maaltijd bij Cordante Carrilion, een volle van Boetzelaerse nota bene, maar los van iedere conventie, ernstig te wensen over liet … En Cordante zelf, die sprankelende naïviteit, laat de vrouwen maar oppassen. De Baron weet het zeker: aan het eten hier mankeert niets! Zelfs met neef Radetski Bouchon erbij, de burleske kwant van het gezelschap voor wie nooit iets goed genoeg is, zal er meer kleur en warmte zijn. Verbondenheid waarin iedereen zijn of haar plek weet, kent en vervult.

El Parque de los amigos
Zal Auguste, De Chief, het allemaal wel waarderen. Hij die alles en iedereen bij elkaar weet te houden? Kom het zien, beleef het mee, maak kennis en schuif op deze Días de Amigos, of wel ‘Vriendendagen’ aan bij de vrienden van Baron Ferdinand van Boetzelaer op 8 en 9 september in het Van Boetzelaerpark, dat eenmalig wordt omgedoopt tot ‘El Parque de los amigos’.