Counter Jib

Gedreven door pure adrenaline en testosteron, puur klinkend, ruw maar toegankelijk, oorspronkelijk en pakkend als de hel. Slechts drie kerels die met hun instrumenten het beste brengen dat ze te bieden hebben. Dat is Counter Jib.

EP’s
Counter Jib zag het licht in maart 2013. Na hun eerste EP ‘Secret Showroom’ en het debuutalbum ‘Mirk & Marvel’ is er de nieuwe (bijna volledige live) EP ‘Touch Of Karma’ met nog puurder en rauwer geluid.

Explosief
In 2015 namen ze deel aan het reizende muziekfestival Popronde, tourden in Duitsland en België, onder andere met de band Captain Casanova, en tourden voor de tweede keer met de meedogenloze rockers Life’s Electric. Counter Jib heeft live zijn explosieve karakter grotendeels bewezen. Wellicht daarom werd de band uitgenodigd om te spelen in het voor- en naprogramma van de Foo Fighters in Club Ziggo. Met hun nieuwste release in Tyrannical Animal 2018, laat de band zien dat dit beest verre van getemd is.

Ambities
Counter Jib wordt vergeleken met Nirvana, Foo Fighters, Soundgarden en Queens Of The Stone Age. De band heeft duidelijk de ambitie daartussen een eigen plek te verdienen en heeft de wereld nog meer te bieden.

Samenstelling band
Florian Wolff – (bass-)guitar & vocals
Wouter de Graaf – guitar
Rolof Groothoff – drums

Vrijdagavond, hoofdpodium