Bekir

Hij werd geboren in Keulen als zoon van een Montenegrijnse moeder en een Kosovaarse vader maar groeide op in Middelburg. Na tien jaar werd daar eindelijk het AZC verlaten om zich voorgoed te mogen vestigen in Nederland. Het leven van de zanger Bekir leest als een bijzonder verhaal, verteld in verschillende talen waarbij Nederlands uiteindelijk de vertrouwde moerstaal is geworden.

Romantiek en tragiek
Charismatisch bezingt hij de romantiek en soms de tragiek, altijd ruimte latend voor een lach, altijd aandacht voor zijn publiek. Nederlandstalige pop/soul met een warm volks karakter zoals alle grote verhalenvertellers van de Balkan dat in zich hebben.

Nr 1 in Spotify Viral Top 50
Bekir studeerde zang aan de Herman Brood Academie in Utrecht en behaalde met zijn eerste single ‘Liefde In Overvloed’ meer dan 100.000 streams op Spotify. Daarmee stond hij op de eerste plek in de Spotify Viral Top 50. Dit werd opgepikt door zowel 3FM als FunX.
Een volgend wapenfeit was een samenwerking getiteld ‘Horizon’ op het lang verwachte album van de legendarische rapper Winne.

Bekir met band
Na optredens op Eurosonic, De Naakte Waarheid en in het theater tijdens een voorstelling van Daria Bukvić, zal Bekir naar verwachting dit jaar met zijn nieuwe band door het hele land te zien en te horen zijn tijdens de Popronde.

Dit jaar verschijnt een EP van Bekir op Neerlands Dope, het platenlabel van Akwasi!

Zaterdag, hoofdpodium