Kunstmarkt De Bilt 2021 geannuleerd!

Als bestuur hebben we de beslissing lang voor ons uitgeschoven, maar dan komt er toch een moment dat de kogel door de kerk moet. Met pijn in ons hart moeten we jullie mededelen dat de Kunstmarkt De Bilt dit jaar niet door kan gaan.

We hadden lang gehoopt op een volledig open park zonder restricties, maar zoals het er nu naar uitziet zijn de maatregelen die wij moeten nemen van dien aard dat wij geen mogelijkheid zien deze te realiseren. Eén van de maatregelen is een corona-controle (vaccinatie of negatief testresultaat) bij het betreden van het park. Dit houdt tevens in dat we het park rondom volledig moeten afsluiten. We hebben dit onderzocht, maar geconcludeerd dat dit praktisch onuitvoerbaar is. Met een organisatie die volledig afhankelijk is van vrijwilligers kunnen we de veiligheidsrisico’s niet dragen. Lange tijd hebben we diverse opties en kleine varianten onderzocht, maar alle scenario’s vonden we teveel afbreuk doen aan het karakter van de kunstmarkt.

Daarbij behouden de autoriteiten het recht tot vlak voor het evenement de vergunning in te trekken. Dit kan bijvoorbeeld bij een tekort aan hulpdiensten of bij toenemende corona-cijfers van het RIVM. Hierdoor lopen wij grote financiële risico’s.

We vinden het heel jammer en verdrietig voor alle kunstenaars, artiesten, leveranciers, lokale sponsoren en samenwerkingen, vrijwilligers en bezoekers. Laten we uitkijken naar de editie van 2022.

De aanmeldingen van kunstenaars voor dit jaar blijven NIET staan voor de editie van 2022. We nodigen jullie komend najaar uit opnieuw aan te melden voor volgend jaar. De Kunstmarkt De Bilt vindt plaats op zaterdag 10 september 2022.

Namens Stichting Kunstmarkt De Bilt.

Met vriendelijke  groet,
Bas, Rick, Cees & Niels

Op 9 & 10 september 2022, Van Boetzelaerpark, De Bilt

Programma